Mersul la sala. Sfaturi pentru incepatori

sport 2

Unele dintre noi n-am mai mers la sala de luni bune, asa ca l-am rugat pe antrenorul de fitness Florin Neby sa ne dea cateva sfaturi pentru cei care s-au decis sa reia in forta exercitiile. 

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti stabilesti clar obiectivele si sa stai de vorba cu un specialist.

“De fiecare data cand ma intreaba un incepator ce sa faca in primele zile de sala, ii raspund sa inceapa usor, cu un antrenament de tip circuit, ca sa isi obisnuiasca corpul si muschii cu acest tip de efort. Oricat de sportiv ai fi, fiecare efort este diferit si corpul trebuie sa aiba putin timp de adaptare…”, spune specialistul.

sport

Un antrenament de tip circuit inseamna ca in aceeasi zi vei lucra toti muschii corpului, putin din fiecare. Incepi cu putin cardio (banda, bicicleta, stepper), cu o intensitate mica si timp de 5 minute maresti intensitatea, dar nu foarte mult! Suficient cat sa iti pui sangele in circulatie, sa iti creasca pulsul si temperatura corpului, dar nu sa obosesti.

Dupa cele 5 minute de cardio, treci la incalzirea incheieturilor si articulatiilor. Vei face cateva exercitii cu greutatile potrivite, astfel incat sa iti obisnuiesti corpul cu acest tip de efort.

Asadar, dupa incalzirea facuta cum trebuie, treci la aparate. Sa nu uitam ca esti in prima saptamana de sala, deci vei lucra fiecare muschi din corp. Vei lucra la toate aparatele pe care ti le pune la dispozitie sala, cate 15-20 de exercitii X 3 serii din fiecare.

Important: Daca nu ai mai fost de mult la sala si nu mai stii exact cum se fac corect exercitiile, cere ajutorul specialistului. Antrenorul iti va arata cum se executa miscarile si doar asa vei obtine rezultatele dorite.

 

 

nicoleta nicolae

Editor in Chief: Lucreaza in presa de peste 10 ani. A scris la publicatii precum: The ONE, ProTV Magazin, Apropo TV. N-ar putea trai fara cafeaua de dimineata si calatoriile in lumea larga.

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON