Cum sa te DESPARTI de iubit

man-couple-people-woman

Gata, te-ai săturat, nu mai suporți, vrei să ieși din relația toxică în care ești acum implicată! Te-ai hotărât să-i dai papucii individului, nu există dubii legat de asta, însă nu știi cum să abordezi subiectul, cum să pui problema astfel încăt să nu se lase cu plânsete, scene penibile sau situații superdelicate. Și-atunci ce faci?

Ia-ți adio față-n față

Ți se pare cel mai dificil lucru de făcut în situația dată, ai oroare să-l privești în ochi pe omul pe care-l vei concedia din viața ta. Ce va spune, cum va reacționa? Ce simplu ar fi să-i poți trimite un e-mail cu mesajul tău incomod, să-i spui tot ce simți via sms sau pe chat! Dar cea mai elegantă metodă e să-ți inviți “jumătatea” într-un restaurant ca să-i pui în vedere planul tău de viitor sau să-l aștepți acasă, într-o seară, și să-i împărtășești ce ai pe suflet. Când discuția – sau monologul, după caz – se va termina, te vei felicita că ai avut curajul să stai față în față cu iubitul tău și să-i spui live “Honey, s-a terminat totul între noi!”.

pexels-photo -buna Alege locul și timpul potrivite

Cele mai nepotrivite momente în care să-ți trimiți partenerul la plimbare este după înmormântarea unui membru de familie, în ajunul Anului Nou, în cadrul unor evenimente publice de amploare sau, evident, înainte de ziua de naștere a viitorului părăsit. Totuși un moment ideal pentru așa ceva nu va exista niciodată. Și nici un loc unde este cel mai bine să se întâmple despărțirea. Sfatul nostru e să alegi o zonă destul de retrasă, care să-i permită persoanei în cauză să reacționeze fără să se și facă de râs. Oricum nici ție nu-ți e de folos o scenă în văzul lumii, nu-i așa?

Nu te învinui pentru că-ți dorești despărțirea

Încheierea unei relații nu echivalează cu faptul că ești egoistă, afurisită și nici nu înseamnă că te-a luat valul și n-ai gândit bine problema. Nu spunem că nu e loc pentru răzgândiri, dar cel mai probabil ți-ai dorit separarea nu dintr-un moft, ci pentru că ai avut motive întemeiate. Și atunci nu da înapoi. Nu începe să pui la îndoială ce simți și nu da vina pe tine. Nu trebuie să ajungi să te gândești că ești o persoană rea doar pentru că vrei aer să respiri, îți dorești libertate.

suit-couple-blue-shoes Vorbește despre amintiri frumoase și despre calitățile lui

Odată ce ai adus vorba despre despărțire, probabil că îți vor veni în minte numai clipele în care voiai să-l strângi de gât pe iubitul tău, când te enerva la culme și te făcea să suferi. Doar nu te desparți de bine ce-ți e, nu? Dar, după ce-ți expui motivele pentru care vrei să-ți închei socotelile cu el, adu vorba și despre amintirile frumoase pe care le aveți împreună și calitățile pe care le apreciezi la el. Oricum se simte prost omul, de ce să mai și adâncești cuțitul în rană?

Recunoaște că nici ție nu ți-e ușor

Ești tristă, ți-e teamă sau te simți prost pentru că ai luat decizia de a pune punct cuplului pe care îl formați? Fii sinceră cu cel care ți-a fost alături o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp și recunoaște că nici ție nu și-e usor să faci acest pas. E omenește să accepți că este un moment dificil și pentru tine, nu numai pentru el.

Dă-i o șansă iubitului tău să răspundă

Să pui punct unei relații poate presupune lacrimi, furie, tristețe sau nicio reacție deloc. Oricum ar fi, frumos e să-i acorzi partenerului tău șansa să-și exprime și el sentimentele. Dacă tu te-ai exprimat în fel și chip, ți-ai enumerat argumentele și ai etalat concluzia la care ai ajuns, lasă-l și pe cel din fața ta să-ți răspundă. Cine știe, poate va fi vorba despre o despărțire amiabilă, dorită de ambele părți.

Alexandra Rotarescu

Editor@ voux.ro. A petrecut mai bine de 10 ani in presa glossy (Tabu si Tango), dupa care a poposit in lumea starurilor hollywoodiene (revista OK!), pentru ca mai apoi sa se indrepte spre televiziune. N-ar renunta nicicand la plimbarea de zi cu zi cu cateii. :)

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON