Esti INSARCINATA! Ce trebuie sa faci acum?

poza cuplu

Testul de sarcină a ieșit pozitiv! Felicitări! Odată cu bucuria acestei vești, vin grămadă peste tine și temerile: oare o să fii o mamă bună, o să ai un copil sănătos, unde naști, ce trebuie să mănânci, ce analize trebuie făcute? Respiră adânc și ia-le pe toate pe rând!

Fă-ți programare la medic!

Grija pentru sanatatea ta și a viitorului tău copil este esențială! In acest sens, fă-ți programare la ginecolog imediat ce descoperi că vei fi mamă. Prima vizită la medic nu va fi prea spectaculoasă, dacă sarcina este încă prea mică (adică are până în 6-8 săptămâni), iar inimiora fătului nu se aude încă la ecograf. Dar nu trebuie să fii dezamăgită! Acum este momentul în care poți discuta cu specialistul tot ce te roade pe tine. Doctorul te va întreba la rândul lui despre starea generală a sănătății tale și istoricul familiei tale în ceea ce privește afecțiunile de care suferă sau au suferit părinții și bunicii tăi.

Înălțimea, greutatea și tensiunea ta arterială se vor nota începând cu acest moment și vor fi monitorizate pe întreaga sarcină. De asemenea, vei da o mostră de urină, pentru a se face câteva analize de bază, prin care să se evidențieze dacă există sau nu vreo infecție, care să pună în pericol sarcina. Iar testele de sânge vor oferi si ele mai multe informații cu privire la sănătatea ta actuală.

poza gravida După ecografia de 12 săptămâni, va urma cea de la 18-20 de săptămâni, pentru a vedea dacă fătul se dezvoltă cum trebuie, iar placenta este fix acolo unde trebuie. Dacă totul se desfășoară conform planului, te vei întâlni cu medicul la fiecare 3-4 săptămâni. Iar, de la 32 de săptămâni, vizitele medicale vor fi mai dese, la fiecare două săptămâni. În ultima lună de sarcină, însă, vei merge în fiecare săptămână la control.

Ia vitamine!

E posibil să fi luat deja vitamine încă de când ți-ai propus să rămâi însărcinată. Dacă nu, începe acum! Suplimentele de vitamine și minerale pentru gravide trebuie să includă acid folic, fier și calciu, ele fiind importante atât pentru buna dezvoltare a fătului, dar și pentru sănătatea ta.

Atenție la alimentație!

Dieta este foarte importantă în această perioadă! Cel mai probabil, nimic din ceea ce ai mâncat și băut înainte de-a afla că ești însărcinată nu va afecta sarcina, însă nu trebuie să te culci pe-o ureche! Odată ce știi că vei aduce pe lume o nouă viață, trebuie să ții cont de anumite restricții alimentare, și anume: unele tipuri de brânză, precum gorgonzola, Stilton, Brie și Camembert, pateul din carne sau vegetal și ficatul trebuie scoase de pe lista de cumpărături. Ouăle și carnea crude trebuie și ele sa dispara din meniu! Ar fi de preferat să eviți, de asemenea, să consumi și peștele-spadă, rechin și Marlin, în timp ce somonul și tonul pot fi servite doar de două ori pe săptămână.

În ceea ce privește băuturile, doar o ceașcă pe zi de cafea e recomandată, iar alcoolul trebuie evitat complet!

 

Alexandra Rotarescu

Editor@ voux.ro. A petrecut mai bine de 10 ani in presa glossy (Tabu si Tango), dupa care a poposit in lumea starurilor hollywoodiene (revista OK!), pentru ca mai apoi sa se indrepte spre televiziune. N-ar renunta nicicand la plimbarea de zi cu zi cu cateii. :)

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON