Cum scapi de durere in timpul nasterii

babyschuhe auf dem bauch einer schwangeren frau

Nu i se spune travaliu degeaba, nu-i asa? Depui o muncă istovitoare, iar durerea simțită aproape că-ți răpește bucuria de-a aduce pe lume o nouă viață. Există totuși numeroase metode care te ajută să treci mai ușor peste trauma nașterii.

Hipnoza. Încă din timpul sarcinii, poți învăța cum să te relaxezi și cum să-ți înfrângi teama de durere, astfel încât mușchii uterini să funcționeze fără să-ți creeze un disconfort prea mare. Există cursuri, înregistrări video sau audio, care ajută viitoarele mămici să intre într-o stare de relaxarea profundă, în care învață să se concentreze doar pe lucrurile importante, deloc deranjante.

Hidroterapia. Sau, pe românește, nașterea în apă. Devine tot mai populară această metodă, cel mai probabil datorita gradului sau ridicat de eficienta. Căldura dușului în prima etapă a nașterii scade tensiunea, normalizează pulsul, iar senzația de imponderabilitate dată de cada în care te așezi în a doua etapă a travaliului este o adevărată mană cerească pentru viitoare mamica.

Reflexoterapia. Constă în aplicarea presiunii asupra unor anumite zone anatomice, picioarele fiind o adevărată hartă a întregului trup. Anumiți nervi sunt stimulați pentru a transmite mesajul de relaxare către zonele afectate. Acest lucru se face prin eliberarea unor substante denumite endorfine, care au, in acest caz, menirea de a controla durerea.

Alimentația. Numeroși specialiști sunt de părere că un anumit consum de alimente bogate în carbohidrați și vitamina B este benefic în prima parte a nașterii. Adevărul e că nimănui nu-i arde să se apuce de mâncat după ce au început contracțiile, ca să nu mai vorbim de momentul în care durerile s-au intensificat deja. Totuși câteva gustări care să-ți dea energie și să înlăture oboseala pot fi binevenite!

8247090261_d9cd9bed01_b
foto: foter.com

Aromaterapia. Nu e mare bataie de cap sa alegi să folosești uleiuri aromatice. Înainte de-a ajunge la maternitate, oricum îți faci bagajul. Nu uita atunci să adaugi niște bețigașe parfumate sau uleiuri menite să inducă o atmosferă liniștită. Ce arome sunt recomandate? Levănțica, bergamota, trandafirul, salvia și iasomia.

Alexandra Rotarescu

Editor@ voux.ro. A petrecut mai bine de 10 ani in presa glossy (Tabu si Tango), dupa care a poposit in lumea starurilor hollywoodiene (revista OK!), pentru ca mai apoi sa se indrepte spre televiziune. N-ar renunta nicicand la plimbarea de zi cu zi cu cateii. :)

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON