Țara Bascilor – Adevăratul spirit Euskadi

Regiunea-spin din coasta Spaniei nu e la fel de aspră precum spiritul locuitorilor săi. Ba chiar te invită să o cunoști cu cele mai bune restaurante premiate cu stele Michelin.

Dincolo de bariera muntoasă ce desparte Spania de Franța se întind patru regiuni autonome: Catalonia, Aragón, Navarra și Euskadi (País Vasco sau Țara Bascilor). Dacă Aragónul a avut legături istorice cu Catalonia și Castilla, Navarra a trebuit să-și împartă limba, cultura și excelenta gastronomie cu vecinii războinici basci.

Tradițional, în această regiune nu au ajuns atât de mulți vizitatori ca în alte părți ale Spaniei, dar centre precum stațiunea de coastă Donostia (San Sebastián) ori înfloritorul oraș Bilbo (Bilbao), cu al său vestit muzeu Guggenheim, încep să devină atractive. Căci, în ciuda spiritului lor rebel care adesea a generat conflicte interne, bascii sunt oameni educați, cu o vastă cultură și da, își impun limba în orice context, la fel ca galicienii și catalanii.

Citeste mai mult aici!

nicoleta nicolae

Editor in Chief: Lucreaza in presa de peste 10 ani. A scris la publicatii precum: The ONE, ProTV Magazin, Apropo TV. N-ar putea trai fara cafeaua de dimineata si calatoriile in lumea larga.

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON