Povestea bijuteriilor Principesei Margareta

Principesa Margareta a României, desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viața publică a Regelui Mihai, a strălucit la petrecerea dată de Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, cu ocazia împlinirii a 70 de ani. Toată lumea a remarcat tiara principesei, o adevărată operă de artă, care ascunde o poveste romantică și valorează o mică avere, conform specialiștilor.

Principesa Margareta a României s-a numărat printre invitații la banchetul dat de regele Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, cu ocazia împlinirii a 70 de ani, duminică, 1 mai.

Romania's Crown Princess Margarita and her husband Radu Duda leave the Hermitage Hotel for a dinner after the religious wedding of Prince Albert II of Monaco and Princess Charlene on July 2, 2011 in Monaco. AFP PHOTO / GERARD JULIEN / AFP PHOTO / GERARD JULIEN

Comentatorii au apreciat bijuteriile purtate de Custodele Coroanei, o tiara lucrată manual în platină cu diamante, un colier cu cercei extrem de elegante, în stil edwardian, în valoare de peste 50.000 de euro, după estimarea experților contactați de Click!, și o broșă-monogramă, lucrată de asemenea manual în aur, o interpretare a însemnelor casei regale. O imagine cu Principesa Margareta la banchetul oferit de Regele Suediei puteți vedea aici.

Este vorba despre accesoriile ”clasice” ale principesei, când vine vorba despre un eveniment de asemenea calibru. Margareta a purtat tiara cu diamante moștenită de la Regina Ana la cele mai importante nunți regale din ultimii ani, nunta Prințului William cu Kate Middleton, nunta Prințului Albert II de Monaco cu Charlene sau nunta principesei Victoria, fiica Regelui Suediei.

Tiara purtată de Principesa Margareta ascunde o poveste romantică, pe măsura frumuseții inspirate de tradiția grecească. Tiara a aparţinut inițial prinţesei Victoria Melita de Saxa-Coburg-Gotha, sora reginei Maria a României, fiindu-i dăruită acesteia de către al doilea soţ, Marele Duce Kirill al Rusiei. După colapsul familiei imperiale ruse, Victoria Melita a fost nevoită să-şi vândă bijuteriile printre care şi această tiară din diamante și platină.

Regina Maria a României, o colecţionară de bijuterii, a încercat să o ajute cumparându-i o parte din bijuterii, inclusiv tiara, pentru a i-o dărui prinţesei Elena (viitoare regină-mamă Elena).

Citeste mai mult aici!

nicoleta nicolae

Editor in Chief: Lucreaza in presa de peste 10 ani. A scris la publicatii precum: The ONE, ProTV Magazin, Apropo TV. N-ar putea trai fara cafeaua de dimineata si calatoriile in lumea larga.

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON