Pasiunea de culise a lui Antonio Banderas

antonio6b

Starul spaniol are o pasiune la fel de mare pentru viticultura cum are si pentru cinematografie. Si, la fel ca si rolurile sale, a ridicat-o la rang de arta.

Cine ar fi crezut ca Antonio Banderas il divinizeaza pe zeul Bachus? Si asta nu doar desfatandu-se cu licoarea din struguri, ci si iubind procesul de realizare a acesteia.

Pentru a-si satisface acest capriciu, actorul a cumparat, în martie 2009, 50% dintr-o proprietate viticola din nordul Spaniei, situata pe malul raului Douro. Proprietatea, numită Anta Banderas, are o suprafata de 250 de hectare si produce struguri din soiuri rosii si rose Cabernet Sauvignon, Merlot si o varietate locala, Tempranillo.

„Am vrut intotdeauna sa-mi produc propriul meu vin, dar e o activitate care necesita foarte mult timp, un timp pe care eu nu-l am“, a declarat actorul reporterilor de la „Miami New Times“. „Din fericire, am descoperit Anta in Ribera del Duero. Am fost acolo impreună cu familia in 2008 si ne-am indragostit imediat, atat de acele locuri, cat si de echipa. O crama de familie, exact ca aceea pe care o cautam. Iar decizia am luat-o chiar atunci.“

Crama Anta si-a inceput activitatea in 1999 sub numele de Bodegas Anta, care apoi s-a schimbat in Anta Banderas, in momentul in care actorul s-a alaturat companiei, in 2009.

95 de hectare din suprafata totala de 250 de hectare a domeniului sunt cultivate de vita-de-vie, in doua zone separate, una langa crama si alta situata la o altitudine de aproximativ 850 m peste nivelul marii. Din recolta stransa de pe aceasta suprafata se obtin circa 600.000 de sticle, insa Banderas sustine ca  proprietatea are o capacitate de productie de 2 milioane de sticle pe an, fara pierderi de calitate.

Mai mult decat atat, actorul a intrevazut in asta si posibilitatea de-a se lansa intr-un domeniu conex, turismul.

„Studiem posibilitatea construirii unui mic hotel pentru a-i primi pe amatorii de vin, pentru ca este un loc minunat. Vreau să revitalizez acest proiect prin conferinte despre vin si literatura. Vreau sa promovez turismul vinului”, spunea Banderas in anul in care a intrat in afacerile cu vin – lucru care nu s-a materializat deocamdata.

Acum, el participa frecvent la festivalurile dedicate viticulturii si nu o data si-a prezentat propria gama de vinuri la South Beach Wine and Food Festival, din Miami, Florida, considerand ca America este o piata foarte buna de desfacere pentru produsele sale, mai ales in statele Florida, California si New York. Iar fanii il urmeaza adesea si in asemenea locuri, mai ales ca Banderas obisnuieste sa ofere sesiuni de autografe… pe sticle. Si, daca sunteti curiosi cat costa sa bei din vinul lui Antonio, aflati ca preturile practicate se situeaza intre 15 si 48 de dolari.

 

Text: Ana Maria Simon

nicoleta nicolae

Editor in Chief: Lucreaza in presa de peste 10 ani. A scris la publicatii precum: The ONE, ProTV Magazin, Apropo TV. N-ar putea trai fara cafeaua de dimineata si calatoriile in lumea larga.

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON