Irina Mohora, secrete din bucatarie

DSC_1246

Irina Mohora este una dintre cele mai fresh aparitii de pe micul ecran. Mereu ne-am intrebat de unde are atata energie si buna dispozitie. Si am aflat!

Ne-am intalnit cu Irina Mohora la un restaurant din centrul orasului si am aflat cum isi incepe dimineata si cum arata mic dejunul perfect, in opinia ei.

Voux.ro: Irina,  cat timp petreci in bucatarie si care este preparatul care iti iese cel mai bine?
Irina Mohora: Nu am contorizat niciodata cat timp petrec in bucatarie. Incep de dimineata, cand pregatesc micul dejun, masa pe care nu o sar niciodata oricat de grabita as fi. Asta in timpul saptamanii, iar in weekend este randul sotului meu sa pregateasca micul dejun. Astept cu nerabdare diminetile de sambata si duminica si momentele de rasfat culinar, pentru ca se dovedeste a fi omasa extrem de copioasa si diversa.
In timpul saptamanii, imi place sa mananc un iaurt in care pun fructe proaspete de sezon, diferite seminte, menta proaspata si un strop de miere, alteori prepar oua de prepelita ochiuri sau omleta fara ulei, crostini cu mozarella si somon la cuptor peste care presar oregano si, o data pe saptamana,  dimineata, mananc doar fructe.
Revin in bucatarie seara, cand pregatesc cina. Acest lucru se intampla de 4-5 ori pe saptamana. Imi place sa gatesc si ma relaxeaza. O fac des nu pentru ca trebuie, ci pentru ca asa mi se pare normal, insa preparatele mele nu necesita mult timp. Sunt gata in maximun 30-40 de minute inclusiv cu timpul alocat gatirii.
Gatesc aproape orice si cu riscul de a parea lipsita de modestie gatesc si bine sau asa imi spun cei din jur. De la ciorbe, tocanite, supe creme in care m-am specializat si care imi plac foarte mult, la sushi,  paste, insa ceea ce mi se cere cel mai des sa fac de catre prieteni, este somonul la cuptor cu sos de miere si mustar, in crusta de migdale, pe care il servesc cu orez si sos de soia, iar saptamana trecuta mi-au fost laudate chiftelutele de dovlecei cu braza feta si menta proaspata invelite in pezmet, lasate la cuptor  pana se rumenesc bine si devin usor crocante, servite cu sos tzatziki.
DSC_1241
Voux.ro: Care este mancarea ta preferata?
I.M.: Nu am un fel de macare preferat. Mananc cu aceeasi placere si sushi si sarmale…nu la aceasi masa evident. Cu vreo 2-3 exceptii, mananc aproape orice.
In copilarie nu mancam anumite alimente. Acum am invatat sa le gatesc altfel decat mama si am inceput sa modific retetele. In opinia mea, nu cred ca exista fel de mancare care sa nu iti placa, daca reteta este adaptata in functie de gusturile si preferintele fiecaruia.  Exista doar mancare bine sau prost gatita. Atat.
Voux.ro: Care este primul lucru pe care il faci dimineata?
I.M.: Primul pe care il fac cand ma trezesc dimineata este sa beau un pahar de apa in care storc o jumatate de lamaie.
Voux.ro: Care sunt condimentele cel mai des folosite in bucataia ta?
I.M.: Ati auzit cu totii de povestea “Sarea in bucate”. Ei bine, eu folosesc acest ingredient foarte putin in bucatarie, insa compensez cu atentie, rabdare si dragoste. Cred ca se simte la final, daca mancarea a fost facuta cu placere sau daca a fost facuta doar asa, ca sa bifezi pe lista de activitati  zilnice si acest lucru.
DSC_1273
Voux.ro: Pentru ca mai este putin si vine Pastele, sunt curioasa, ce nu iti lipseste niciodata de pe masa in aceasta zi?
I.M.: Alta data si fi fost tentata sa spun ca de Paste, am pe masa cam tot ceea ce au toti romanii si ce este normal sa ai intr-o zi de sarbatoare, insa experienta pe care am dobandit-o in ultimii 3 ani, de cand sunt presedintele asociatiei Zambetul Ingerilor si  am pornit campania umanitara “Sendvisul  la miezul noptii”, m-a facut sa realizez si mai bine ca avand tot ce-mi doresc si poftesc pe masa, in ziua de Paste, nu este pentru ca asa e normal, ci este asa pentru ca sunt o norocoasa.Pentru multi dintre noi o masa calda si un cozonac nu se incadreaza in normalitatea unei astfel de zile.
Revenind la intrebarea voastra, da, abia astept sa gust din preparatele traditionale, salata de beouf, drob, friptura de miel. Eu evit sa mananc carne, insa atunci nu pot rezista tentatiei…doar Pastele este  o singura data pe an. De toate acestea se ocupa mama, iar mie imi revine in fiecare an,  sarcina de a vopsi ouale pentru toti membrii familiei.
Voux.ro: Te rog, sa ne dai o reteta de desert care iti iese cel mai bine!
I.M.: Nu gatesc dulciuri des. Aproape deloc. Nu imi place sa le pregatesc poate si pentru ca nu prea imi plac dulciurile, iar cu ciocolata nu am fost niciodata prietena. Insa, atunci cand  fac, prefer sa ma rezum la lucruri simple si rapide. Briose cu fructe de padure si fulgi de ciocolata alba, placinta cu mere si scortisoara la care eu adaug si nuci sau o data pe an fac un chec, intocmai dupa reteta mamei.  Si nici atunci nu prea mananc. Il fac mai mult pentru mirosul din casa atunci cand este la cuptor, pentru ca imi aduce aminte de copilarie.
Foto: Sorin Stana

nicoleta nicolae

Editor in Chief: Lucreaza in presa de peste 10 ani. A scris la publicatii precum: The ONE, ProTV Magazin, Apropo TV. N-ar putea trai fara cafeaua de dimineata si calatoriile in lumea larga.

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON