Cristian Mungiu, premiu pentru Cel Mai Bun Regizor la Cannes!

Cristian Mungiu a triumfat din la Festivalul de Film de la Cannes primind premiul pentru “Cel mai Bun Regizor”. Filmul “Bacalaureat” a pierdut insa premiul cel mare al Festivalului, “Palme D’Or”, in favoarea filmului “I, Daniel Blake”, regizat de Ken Loach.

Cristian Mungiu a triumfat din nou la Festivalul de Film de la Cannes cu pelicula“Bacalaureat”, primind premiul pentru “Cel Mai Bun Regizor”. Cel mai ravnit trofeu, “Palme D’Or” a revenit insa filmului “I, Daniel Blake”, regizat de britanicul Ken Loach.

Regizorul si scenaristul Cristian Mungiu a castigat trofeul Palme d’Or de la Cannes in 2007, cu filmul “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, o drama despre avorturile ilegale din perioada comunista a tarii noastre. Cineastul roman a revenit pe Croazeta in 2009, cu antologia de scurtmetraje “Amintiri din Epoca de Aur”, care a rulat in sectiunea Un Certain Regard. In 2012, filmul “Dupa dealuri”, de Cristian Mungiu, a inregistrat o dubla victorie la Cannes: premiul pentru scenariu, obtinut de Mungiu, si premiul pentru interpretare feminine, acordat ex-aequo actritelor Cristina Flutur si Cosmina Stratan.

Iata lista  castigatorilor:

Best short film: Timecode

Caméra d’Or (best first feature): Divines (director: Houda Benyamina)

Honorary Palme d’Or: Jean-Pierre Léaud

Best actor: Shahab Hosseini, The Salesman

Jury prize: Andrea Arnold, American Honey

Best screenplay: Asghar Fahardi, The Salesman

Best actress: Jaclyn Jose, Ma Rosa

Best director: Graduation (Cristian Mungiu) and Personal Shopper (Olivier Assayes)

Grand Prix: Xavier Dolan, It’s Only the End of the World

Palme d’Or: I, Daniel Blake

nicoleta nicolae

Editor in Chief: Lucreaza in presa de peste 10 ani. A scris la publicatii precum: The ONE, ProTV Magazin, Apropo TV. N-ar putea trai fara cafeaua de dimineata si calatoriile in lumea larga.

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON