5 trenduri romantice în decorațiunile interioare

Cu cât devenim mai hi-tech, cu atât simțim nevoia să compensăm cu o doză de retro, se pare. Ceea ce e cât se poate uman. Iar aceste trenduri vintage ale anului 2016 în decorațiuni interioare nu fac decât să dea un aer atât de plăcut locuinței, încât nu mai e nevoie de… niciun filtru de Instagram!

Baia încorporează tot mai multe elemente de confort din restul casei.
Baia încorporează tot mai multe elemente de confort din restul casei.

Baia ca o cameră de locuit.

2016 spune că e timpul să-ți recuperezi sala de baie, să-i redai personalitatea, după ce ai surghiunit-o atât timp, transformând-o pe jumătate în spațiu de depozitare. Pe măsură ce omul modern își aglomerează tot mai mult programul, ajungând seara târziu acasă, baia devine o zonă de relaxare tot mai importantă. Așa încât trebuie să fie cu adevărat primitoare, nu să ți-o închipui tu mai mult decât e. Să fie mai aproape de ideea de SPA la tine acasă, iar pentru asta, ideal e să adaugi elemente pline de căldură, care sporesc confortul și se regăsesc în restul casei, precum ghivecele cu flori și tapetul. Și, da, cele mai hardcore elemente pentru cei care iubesc băile aristocratice și dispun de o sală de baie spațioasă sunt un fotoliu și un covor persan (deși, e drept, acesta se poate uda, iar dacă pui în balanță esteticul cu utilul, s-ar putea să renunți la el)! Iar acestea două merg de minune cu o oglindă statement. Renunță la plictisitoarea oglindă rectangulară. Last, but not least: cada în sine trebuie să fie regina. Iar aici poți alege o baie din oțel, care e musai să nu fie zidită, cu picioare și design vintage, ori una fără picioare, modernă.

Șemineul e la putere!

Lasă-l să ocupe locul central al sufrageriei și să fie mai puternic decât televizorul! Pe vremuri, șemineul era un spațiu de socializare minunat. Ar putea fi și acum un fel… „your home social media”.

Living room cu… mai puțină tehnologie

Ca să continuăm ideea de mai sus, trendurile în decorațiuni par să fie și ele tot mai… ecologice și organice, precum cele din alimentație. Așa încât, în locul living room-ului standard, cu design minimalist, în care centrul îl reprezintă plasma și sistemul home cinema, specialiștii în desing interior spun că 2016 propune întoarcerea în plină glorie a mesei înconjurate de scaune, în mijlocul camerei.

Bucătăria eclectică

Doar fusion cusine e la mare căutare! Să facem și un deco-fusion la locul faptei, atunci! În locul unei bucătării reci, care se axează pe unul, cel mult două materiale, de preferință lucioase, 2016 îți sugerează o bucătărie personalizată, cu lambriuri rustice pe tavan, combinate cu plăci azulejo pe pereți, un blat de bucătărie alb lucios și mobilier de gătit metalic.

Combinația de culori la modă… în decorațiunile interioare este blue serenity, de altfel decretat una dintre culorile anului 2016, împletit ingenios cu lavanda. Cum îți sună?

Foto: SXC

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON