Trucuri de moda si frumusete pe care le poti imprumuta de la Marilyn

marilyn monroe

Întunecată, luminoasă, vibrantă, seducătoare, copilăroasă, tristă, învinsă, dar niciodată spășită – e în ochii lui Marilyn – cea care privește cu nonșalanță din pop art-urile lui Andy Warhol – ceva din strălucirea tăioasă a jocului dintre toreador și animalul învins, care se încăpățânează să provoace până la final. E în buzele ei cărnoase, mereu roșii – precum cele din fotografiile pe care Hugh Hefner le publica în Playboy în 1953 – un fel de basm cu zâne pentru adulți, o senzualitate naivă și diafană, care îi îngăduie să încalce de nenumărate ori legile verosimilității și să-l subjuge pe privitor fără nicio înștiințare prealabilă. Și mai e în Marilyn ceva din Cenușăreasa. Minus pantofiorul de sticlă. Și finalul fericit.

Dincolo de acel “ceva”-ul acela nedefinit, Marilyn e şi va fi mereu actuală, aşa că nu strică să luăm câteva lecţii de stil de la ea.

Mai jos găseşti câteva trucuri de fashion pe care le poţi învăţa de la M.M

Pune-ţi în valoare atuurile si formele. Incăpățânarea ei de a nu se conforma trend-ului vremii (acela al femeilor filiforme) a dat naștere unui nou tipar de frumusețe, care a ramas iconic.

Accentuează zâmbetul cu un ruj adevat. Magia zâmbetului lui Marilyn e o combinaţie de gene bune şi farmecul rujului roşu. Aşa că nu ezita să faci acelasi lucru.

Arată-ţi picioarele. Dacă nu îţi displac tocurile stiletto, ele sunt alegerea perfectă.

Accesorizează, accesorizează, accesorizează.  “Gândeşte-te că eşti un actor si ca stilul tau e show-ul pe care îl oferi publicului”, spunea, la un moment dat, Anna Wintour.

marilyn monroe james dean

In foto: Marilyn Monroe si James Dean

Ai grija de par. Dă-i volum. Părul lui Marilyn nu e celebru pentru lungime sau pentru strălucire, ci pentru volum.

marilyn monroe

Acordă importanță machiajului. Pune in evidenţă acele trăsături care te fac specială. Găseşte “ceva”-ul acela pe care îl ai numai tu şi pune accent pe acea trăsătură atunci când aplici make-up.

Inspiră-te de la alții, dar fără să devii o copie. Marilyn e cel mai bun exemplu că poti tine cont de tot ce e nou in moda si fara sa devii o copie plictisitoare. Ești cu adevărat stilata doar atunci când reusesti sa rămâi tu însăți.

Foto: Pinterest

Gabriela Radu

Gabriela e editor. O gasesti pe instagram/vouxro si pe facebook.com/voux.ro.

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON