Mariana Tanasescu: „Ma inspira textura cojii de mesteacan, supletea matasii, jocul de culori”

IMG_0054-Edit

Creeaza bijuterii doar de patru ani, insa pare ca are o vasta experienta in domeniu. Mariana Tanasescu, unul dintre designerii care vor fi prezenti la Targul de bijuterie contemporana AUTOR, ne-a vorbit despre cea mai recenta colectie a sa, SIMBIOZA, dar si despre deschiderea romanilor pentru ceea ce este nou, alternativ. 

Cum v-ati apucat de creat bijuterii?

Creez bijuterii de patru ani. Fiind la pensie, am descoperit pe internet bijuteriile soutache, de care m-am indragostit imediat. Mi se parea fantastic sa poti realiza bijuterii folosind ac, ata, snur si pietre. Am creat astfel de bijuterii pana cand mi-am dat seama ca, de fapt, ceea ce ma pasionase la ele era faptul ca nu se realizau din metal. Am inceput sa ma gandesc la ce alte materiale as putea folosi si am invatat alte tehnici, de exemplu sospeso. Cand am aflat de AUTOR, doar ce începusem să dezvolt tehnici proprii. Am fost la târg ca vizitator şi mi-au plăcut enorm produsele, expunerea, expozanţii… Și, evident, a apărut dorinţa de a-mi arăta creaţiile în acest cadru.

Mariana Tănăsescu AUTOR 13

Care sunt sursele dvs. de inspiraţie?

Materialele sunt cele care mă inspiră în cea mai mare măsură: textura cojii de mesteacăn, supleţea mătăsii, jocul de culori. Mă interesează foarte mult îmbinarea materialelor aparent opuse, astfel încât să creez un întreg nou. Pot spune că, în majoritatea cazurilor, bijuteria creată de mine pleacă de la întâlnirea cu materialul.

Cum ati descrie stilul creaţiilor dvs. şi ce materiale folositi in realizarea bijuteriilor care va poarta semnătură?

Creaţiile mele sunt delicate, feminine, misterioase. La prima vedere, nu îţi poţi da seama din ce materiale sunt realizate, iar adâncimea culorilor folosite face ca, deseori, şi culoarea să se schimbe cu perspectiva din care sunt privite. Bijuteriile mele par fragile, însă sunt extrem de rezistente. Prima colecţie, ETER BLUE, a fost realizată din coajă de mesteacăn. Pentru colecţia EVOLUŢIE, coaja de mesteacăn a fost îmbinată cu mătase (shibori). Nouă colecţie, SIMBIOZĂ, pe care o voi prezenta la AUTOR 2016, combină coaja de mesteacăn cu ţesătura din bumbac. O veţi putea vedea la Grand Hotel du Boulevard, pe 16 şi 17 aprilie.

12347865_1112802445437538_5179038519856747639_n

Care a fost prima bijuterie purtata de dvs. şi care este povestea ei?

Nu pot spune exact care a fost prima bijuterie purtată de mine. În schimb, aş menţiona prima bijuterie creată de mine, un colier soutache pe care îl port cu plăcere şi acum. Îmi reaminteşte constant că pot realiza lucruri deosebite şi că cel mai bun ambasador al creaţiilor mele sunt chiar eu.

Cum este persoana care poarta bijuteriile dvs.?

Este o femeie cu personalitate, care îndrăzneşte să facă alegeri estetice deosebite, să îşi asume o bijuterie aparte. O femeie cu imaginaţie, cu gust, care caută să înfrumuseţeze lumea din jurul ei prin mici gesturi şi declaraţii stilistice.

Ce gen de bijuterii prefera romanii?

Consider că este greu de generalizat. Constat, însă, cu plăcere că există multă deschidere faţă de nou, faţă de alternativ. Mi se pare important să se dezvolte spiritul nonconformist şi observ că sunt foarte multe persoane interesate de bijuterii unice.

Care sunt cele mai mari ambiţii profesionale ale dvs.?

Să realizez bijuterii din materiale care nu au mai fost folosite până acum, astfel încât să pot extinde puţin imaginaţia bijutierilor.

 

 

 

 

 

 

 

Alexandra Rotarescu

Editor@ voux.ro. A petrecut mai bine de 10 ani in presa glossy (Tabu si Tango), dupa care a poposit in lumea starurilor hollywoodiene (revista OK!), pentru ca mai apoi sa se indrepte spre televiziune. N-ar renunta nicicand la plimbarea de zi cu zi cu cateii. :)

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON