Par sanatos si vopsit des? Se poate! Ne spune Cristi Pascu

par-roz

Moda schimbarii culorii parului, de la o luna la alta, este, pe cat de fascinanta, pe atat de problematica. Podoaba capilara poate avea de suferit din cauza actiunii vopselurilor, mai ales daca incercam, spre exemplu, sa facem schimbarea pe parul inchis la culoare. Hairstylistul Cristi Pascu ne spune modul in care putem face schimbarile de look, in functie de culoarea actuala, fara a agresa firul de par.

BLOND

“In cazul blondelor, lucrurile sunt foarte simple. Din blond deschis putem obtine orice culoare ne dorim, fara sa distrugem firul de par. Asadar, paleta culorilor este extrem de generoasa, mai ales cand vine vorba de pasteluri: rose, lavanda, corai sau verde deschis sunt doar cateva dintre variante. Daca vorbim despre blond inchis, in special cel galbui, optiunile sunt limitate. Vom obtine doar rosu, verde sau violet”, explica hairstylistul Cristi Pascu (www.cristipascu.ro).

cristi pascu 1

 

ROSCAT

“Parul roscat este o provocare pentru orice hairstylist. Daca ne propunem sa facem schimbarea intr-o singura sedinta, vom obtine doar nuante derivate din rosu: magenta, violet sau portocaliu. Exista tehnici speciale care pot transforma parul roscat in blond, insa sunt riscante. In timp, firul de par poate avea de suferit, asa ca este de evitat o astfel de procedura”, avertizeaza Cristi Pascu.

 

SATEN

“Doamnele care au parul saten deschis sunt norocoase. Se poate ajunge usor la un blond inchis, fara sa isi deterioreze parul. De aici, se pot alege nuantele potrivite pentru blond inchis, insa este de preferat sa nu se faca ambele proceduri in aceeasi zi. In schimb, cele care au o nuanta de saten mai inchis, sunt nevoite sa aleaga roscat sau mov inchis”, spune Cristi Pascu.

 

NEGRU

 

“Brunetele nu au multe optiuni cand vine vorba de schimbari. Acestea pot avea cel mult un roscat inchis sau ciocolatiu in prima sedinta. Schimbarea culorii este cu atat mai dificila cu cat parul este vopsit cu o vopsea negru intens, un pigment greu de indepartat de pe firul de par”, adauga specialistul.

Este foarte important ca toate aceste schimbari sa fie insotite de tratamente intensive, iar pentru doamnele care nu vor schimbari radicale, dar vor sa isi schimbe periodic culoarea parului se recomanda meșele sau perucile colorate.

 

nicoleta nicolae

Editor in Chief: Lucreaza in presa de peste 10 ani. A scris la publicatii precum: The ONE, ProTV Magazin, Apropo TV. N-ar putea trai fara cafeaua de dimineata si calatoriile in lumea larga.

Niciun Comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi afisata

fashion, beauty, lifestyle, parenting, sanatate si sport

FOLLOW US ON